Ademhalingstherapie

Romy van de Velde Ademhalingstherapie In overleg 0.00 Aanmelding inplannen

Ademhalingstherapie

De adem is de verbinding tussen lichaam en geest. Als het denken onrustig is, wordt de adem oppervlakkig en gejaagd en zal het lichaam hierop reageren met spierspanning en verlies van energie. Als de adem kalm en diep is, wordt het denken vanzelf rustiger en zal het lichaam zich energieker gaan voelen. Gezondheid en de vrije stroom van de adem zijn nauw met elkaar verbonden. Bij ziekte, drukte en spanningen, gaan we vaak anders ademen waardoor de vrije ademstroom kan blokkeren. Uiteindeljk kunnen deze verstoringenleiden tot (chronische) klachten en ziektes. Ademtherapie is een eenvoudige en daardoor zeer effectieve therapievorm waarbij de geblokkeerde energie weer vrijer gaat stromen.

Deze therapie bestaat uit verschillende technieken om het ademgevoel te begeleiden en ruimer te maken. Op Intuïtieve wijze wordt er met de uitstralingskracht van de handen gewerkt om de adem te voelen en in geblokkeerde gebieden te stimuleren. Naast technieken uit de yoga traditie worden er ook technieken uit de Chinees-Japanse ademleer gebruikt, waarmee problemen van zowel lichamelijke als emotionele aard worden behandeld.

Effecten na een sessie: Op fysiek niveau ontstaat er diepe ontspanning. Op mentaal niveau helpt de adem de geest te kalmeren. Het denken wordt rustiger naarmate je jezelf meer met je adem verbindt. Op emotioneel niveau kunnen vastzittende emoties losgelaten worden.

Prijs per sessie van 1,5 uur 60,-

Voor info en/of aanmelden: romyyoga@upcmail.nl

 

Terug naar het overzicht